Kıbrıs

Erhürman: “DP ile hemfikiriz”

Hükümet kurma çalışmalarını sürdüren Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman beraberindeki heyetle birlikte Demokrat Parti’yi ziyaret etti. Tufan Erhürman, DP Genel Başkan Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyetle görüştü.

Görüşme sonrasında Tufan Erhürman ve Fikri Ataoğlu basına açıklamada bulundu.

Sonbaharda seçim düşünüyoruz

Erhürman, görüşmede erken seçim hükümeti kurulması ve 2021 yılında sonbaharda seçime gidilmesi konusunda konuştuklarını söyledi. Erhürman Ekim ayında bütçe görüşmeleri olduğu için Eylül ayında seçim yapılmasının daha doğru olduğunu ve DP ile aynı görüşte olduklarını vurguladı.

Görüşme olumlu geçti

DP ile yapılan görüşmede hükümetin kurulması halinde 1 yıl içinde yapılması gerekenleri paylaştıklarını anlatan Erhürman, görüşmenin olumlu geçtiğini ve hemfikir olduklarını anlattı.

İlkeler Manzumesini bugün açıklayacağız

Erhürman, siyasi partilere gerçekleştirdikleri görüşmelerde ele aldıkları “İlkeler Manzumesini” bugün Yeniden Doğuş Partisiyle yapacakları görüşmenin ardından basına açıklayacaklarını kaydetti.

Ataoğlu: CTP’nin ortaya koyduğu ilkeler ülkenin hayrınadır

Fikri Ataoğlu ise ülkede salgın ve ekonomi sıkıntıların yanı sıra bütçenin geçirilmesi ve hükümetin olmamasının sıkıntılara neden olduğuna dikkat çekti. Ataoğlu, görüşmede alternatif hükümet modeli üzerinde durulduğunu belirterek, CTP’nin ortaya koyduğu ilkelerin ülkenin hayrına olduğuna vurgu yaptı.

Elimizi taşın altına koymaya hazırız

Parti olarak ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını anlatan Ataoğlu, “Tüm partiler elini taşın altına koymalı. En baştan beridir bunu savunduk. Erhürman ve ekibine çalışmalarında başarılar. Alınacak sonuç vatanımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu