Salı, Mayıs 17, 2022
Kıbrıs Arena
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye
  • Oturum aç
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Kıbrıs Arena
Ana Sayfa Dünya

BRİTANYA’DA İLK KEZ BİR KEDİDE KORONAVİRÜS ÇIKTI; UZMANLAR “KEDİNİZİ ÖPMEYİN” DEDİ

Temmuz 28, 2020
içinde Dünya
A A
0
BRİTANYA’DA İLK KEZ BİR KEDİDE KORONAVİRÜS ÇIKTI; UZMANLAR “KEDİNİZİ ÖPMEYİN” DEDİ

Britanya’da ilk kez bir evcil kedide yeni tip Koronavirüs’e (Covid-19) rastlandı. Uzmanlar, evcil hayvan sahiplerine salgın döneminde kedilerini öpmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

The Guardian’da yer alan habere göre, Britanya’daki bir dişi Siyam kedisi ülkede Koronavirüs’e yakalanan ilk hayvan oldu. 6 yaşındaki kedinin nefes darlığı, burun akıntısı gibi orta ağırlıkta semptomlar gösterdiği daha sonra iyileştiği belirtildi. 

Glasgow Üniversitesi’nden karşılaştırmalı viroloji profesörü Margaret Hosie, evcil hayvan besleyenleri hijyen konusunda uyardı Hosie, “Herhangi bir solunum semptomunuz varsa, öksürük ya da hapşırığınızı bir mendille kapatmayı, kedinize dokunmadan elinizi yıkamayı unutmayın. Kedinizi öpmeyin, kedinizin aynı yatakta yatmasına izin vermeyin” dedi. 

Hosie, Koronavirüs’e yakalanan kedinin kısa tüylü olmasına şaşırdığını, uzun tüylü kedilerde riskin daha yüksek olduğunu düşündüğünü söyledi. Hosie, dünya genelinde Koronavirüs’e yakalanan kedilerin sayısının az olduğunu, hayvanlardan insanlara Covid-19 geçtiğine dair de bir kanıt olmadığını hatırlattı. 

Uzmanlar, Covid-19’a yakalanan ya da semptom gösteren insanların evlerindeki kediyi de izole tutması gerektiğini belirtiyor. 

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Facebook Twitter Google+ Youtube

Kıbrıs Arena

DE-SA LTD.

İletişim: 0533 820 00 07
kibrisarena@gmail.com

Bizi takip edin :

Etiketler

AB ABD anastasiadis arıklı aşı bakanlar kurulu Covid-19 ctp DAÜ DSÖ döviz dünya Elektrik kesintisi erhürman ersin tatar eylem girne güney kıbrıs haber Hükümet ingiltere kaza kibrisarena KKTC Koronavirüs KORONAVİRÜS Kıbrıs kıbrısarena kıbrıs arena lefkoşa meclis oğuz pandemi polis salgın saner seçim SUCUOĞLU TATAR türkiye ubp VAKA vaka sayısı yangın ÖZERSAY

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Yeni Çalma Listesi Ekle