EkonomiManşet

Altın fiyatlarındaki sert düşüşün nedenlerini ABD’li banka açıkladı

Altın son dönemde bütün dünyada büyük bir düşüş trendine girerken ABD’nin en büyük ikinci bankası olan ve dünyanın önemli finans kurumlarından Bank of America, altın tahminini yayınladı. İşte Türkiye’de de büyük düşüş yaşayan ve 7 ay sonra 400 TL’nin altında işlem gören altın fiyatlarıyla ilgili Bank of America’nın açıkladığı üç düşüş nedeni…

Dünyanın en büyük 8’nci, ABD’nin ise JP Morgan’dan sonra en büyük bankası olan Bank of America, altın fiyatındaki düşüşe dair raporunu yayınladı.

Bank of America’nın (BofA) raporunda düşüşün nedenleri, “Dünyadaki merkez bankalarının altına fiziksel talebinin düşmesi, Covid-19 sebebiyle oluşan pandemide kişilerin tasarruf tedbirleri sebebiyle mücevher alımını azaltması ve yatırımcıların altın alma konusundaki ilgisizliği olarak sıralandı.

‘MERKEZ BANKALARI ETKİLİ OLDU’

Dünyadaki merkez bankalarının altın alımları piyasasının temelini oluşturduğunu belirten BofA, altına talebin “zayıfladığına” dair işaretler olduğunu söyledi.

Dünya Altın Konseyi de geçtiğimiz ay yayınladığı raporunda 2020 yılında bir önceki yıla göre merkez bankalarının yüzde 60 daha az altın aldıklarını belirtmişti.

‘MÜCEVHER SATIŞI AZALDI’

Bank of America’nın raporunda Covid-19’un sebep olduğu pandemi sebebiyle kişilerin tasarruf tedbirlerini artırdığı belirtilirken Hindistan ve Çin’deki büyük mücevher şirketleri art arda yaptıkları açıklamalarda “Mücevher satışları hayal kırıklığı yaratıyor” mesajı verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu