KıbrısManşet

Özyiğit: Bazı sınıfların ileride telafisi yoktur. Yüz yüze eğitim başlamalı


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, birinci, 5’inci, 8’nci ve 12nci sınıfların seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitime açılması gerektiğini vurguladı.

   Özyiğit, birinci sınıftakilerin okuma yazma öğrenmesinden dolayı mutlaka okula gitmesi gerektiğine dikkat çekerek, 5’inci sınıftakilerin kolej sınavlarına, 8’inci sınıftakilerin Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi sınavlarına, 12’nci sınıfların da üniversite yerleştirme sınavlarına hazırlanması nedeniyle mutlaka yüz yüze eğitim görmesi gerektiğini kaydetti.

   Özyiğit, diğer sınıfların telafisi olabileceğini ancak bu sınıfların telafisinin olmadığını söyledi.

  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun “Eğitimde çalışanlar aşı olmazsa okulları yüz yüze eğitime açmayacağım” sözleriyle kendini bağladığını ifade eden Özyiğit, “Eğitim ya sözünün arkasında duracak ya da sağlık bakanıyla birlikte hareket edecek. Altından kalkılamayacak büyük laflar edilmemeli” dedi.

    Cemal Özyiğit, Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan Markaj programına katılarak, Ali Baturay’ın sorularını yanıtladı.

“Amcaoğlu kendini bağladı”

   Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun “Eğitimde çalışanlar aşı olmazsa okulları yüz yüze eğitime açmayacağım” söylemleriyle kendi kendini bağladığını anlatan Özyiğit, bu söylemlerin ardından sendikaların “Bakan sözünü tutsun” dediğini ve bunun öğretmenlerin okula gitmek istemediği anlamına gelmediğini söyledi.

“97 öğretmene aşı bulamadınız ancak özel eğitimi açtınız”

   Eğitimde aşılama olmadan yüz yüze eğitime geçilemeyeceğinin söylenmesine rağmen özel eğitimin başlatıldığına işaret eden Özyiğit, “8 Mart günü 97 öğretmene aşı bulamadınız ancak özel eğitimi açtınız. Özel eğitime gerekli tedbirler alınarak mutlaka kesintiye uğramadan devam edilmeli” diye konuştu.

“Eğitim ve sağlık Bakanları hemfikir olmalı”

   Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanının eğitimde aşılanma konusunda farklı açıklamalar yaptığından bahseden Özyiğit, “Dünyada uygulanan kriterlere ve kategorilere göre aşılama yapılmalı. Eğitim Bakanı ‘aşı yoksa okulları açmam’ diyor. Sağlık Bakanı ‘yaş ve kronik hastalığa göre aşı yapılması gerekir’ diyor. Eğitim Bakanı ile Sağlık Bakanı hemfikir olmalı. Eğitim Bakanı kendini bağladı, ya sözünün arkasında duracak ya da sağlık bakanıyla birlikte hareket edecek. Altından kalkılamayacak büyük laflar edilmemeli” dedi.

“Bazı sınıfların ileride telafisi yoktur”

   Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamadığına vurgu yapan Özyiğit, “Gerekli tedbirler alınarak yüz yüze eğitim başlamalı. 5’inci, 8’nci ve 12’nci sınıflar sınavlara hazırlanıyor. Okuma yazma öğrenmesi gereken birinci sınıfta okuma yazma öğrenilmezse ileriki yıllarda sıkıntı devam eder. Diğer sınıfların telafisi olabilir ancak bu sınıfların telafisi yoktur” ifadelerini kullandı.

“İki devletli çözümün olmayacağını herkes biliyor”

   Özyiğit, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın siyasi parti liderlerini bilgilendirmesi hakkında şöyle konuştu:

    “Yaptığımız girişimler sonucu Cumhurbaşkanı Tatar, mecliste temsil edilen siyasi partileri görüşmeye çağırdı. TDP olarak, cumhurbaşkanıyla cuma günü görüşeceğiz. Rum Lider Nikos Anastasiadis, samimi olmadığı halde, perde gerisinde ‘İki devleti görüşebilirim’ gibi şeyler söyleyerek, Türk tarafını yanılttı, büyük bir manevra yaptı ve şimdi ‘iki devletliliği’ savunan Kıbrıs Türk tarafını uzlaşmaz bir noktaya getirmek istiyor.

   İki devletli çözümün olmayacağını herkes biliyor. BM kararları var. BM ve AB üyelerini ikna etmek lazım. Siyasi eşitlik, kararlara etkin katılım ve dönüşümlü cumhurbaşkanlığı görüşülmelidir. AKEL ve DİSİ de bu konulara sıcak bakıyor.

   Anastasiadis, ‘iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon görüşmeye geldim’ diyecek. Bizimkiler ‘iki ayrı eşit egemen devleti’ savunursa çözümsüz olan taraf biz görüneceğiz. İngiltere son dönemde Kıbrıs sorununa daha çok önem vermeye başladı.

    Türkiye, açıklamalarıyla içte tribünlere oynuyor. ABD ve AB ile ikili görüşmelerde daha yumuşak bir tavır sergiliyor. Türkiye, Doğu Akdeniz’de doğal gaz sürecine dahil olmak istiyor, olmadığı sürece çözüm konusunda engel çıkarıyor.”

HABERKIBRIS

Diğer Haberler

Başa dön tuşu