Salı, Mayıs 17, 2022
Kıbrıs Arena
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye
  • Oturum aç
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Kıbrıs Arena
Ana Sayfa Kıbrıs

ATALAY: “BU TÜR EYLEMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ ELZEM”

Temmuz 24, 2020
içinde Kıbrıs
A A
0
ATALAY: “BU TÜR EYLEMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ ELZEM”

Din İşleri Başkanı Talip Atalay,  22 Temmuz Çarşamba günü Güney Lefkoşa’da bulunan Bayraktar Camisine doğrudan Türk etnisitesini hedef alan tehditkar bir pankart asıldığını kaydetti ve son zamanlarda yoğunlaştığı görülen ırkçı, ayrımcı, tehditkar mesajlar için özellikle camilerin kullanılmasını kınanmaktan öte tedbir gerektiğini belirtti.
Atalay yazılı açıklamasında,  bu tür eylemlerin, önüne geçilmesi elzem olan, son derece korkutucu, düzeysiz, çirkin ve yakışıksız eylemler olduğunu da vurguladı.
Söz konusu çirkin mesajdaki doğrudan Türk etnisitesine karşı açık tehditkar ifadelerin, görevlilerini  ve cemaatlerini tedirgin ettiğini,  can güvenliği dahil endişeye sevk ettiğini ifade eden Atalay, “Bu endişelerimizin izale edilmesi konusunda gereğini yetki ve sorumluluğu bulunan makamlardan beklemekteyiz” dedi.
Atalay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Cami, kilise ve diğer ibadethanelerin, hangi coğrafyada, ülkede, bölgede olursa olsun, inancın ruhuna aykırı ırkçı, ayrımcı ve şiddet içeren tehditkar mesajlar için kullanılması kabul edilemez. Bu çirkin saldırıların takibinin yapılması, yeniden teşebbüs edilmesine fırsat verilmemesi, caydırıcı önlem ve karşılık verilmesi yetkili birimlerden beklentimizdir. 
Son aylarda artan bu tür saldırılar ve saldırgan mesajlar nedeniyle son derece üzüntülüyüz. Faillerin bu eylemlerinin cezasız kalmaması için konunun takipçisi olacağız”.

Etiketler: Din İşleri Başkanı Talip AtalayeylemkibrisarenaKKTC
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Facebook Twitter Google+ Youtube

Kıbrıs Arena

DE-SA LTD.

İletişim: 0533 820 00 07
kibrisarena@gmail.com

Bizi takip edin :

Etiketler

AB ABD anastasiadis arıklı aşı bakanlar kurulu Covid-19 ctp DAÜ DSÖ döviz dünya Elektrik kesintisi erhürman ersin tatar eylem girne güney kıbrıs haber Hükümet ingiltere kaza kibrisarena KKTC Koronavirüs KORONAVİRÜS Kıbrıs kıbrısarena kıbrıs arena lefkoşa meclis oğuz pandemi polis salgın saner seçim SUCUOĞLU TATAR türkiye ubp VAKA vaka sayısı yangın ÖZERSAY

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Yeni Çalma Listesi Ekle