Salı, Mayıs 17, 2022
Kıbrıs Arena
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye
  • Oturum aç
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Kıbrıs Arena
Ana Sayfa Kıbrıs

BAĞIMSIZLIK YOLU’NDAN CUMHURBAŞKANI AKINCI’YA BİLİŞİM YASASI ELEŞTİRİSİ

Temmuz 28, 2020
içinde Kıbrıs
A A
0
BAĞIMSIZLIK YOLU’NDAN CUMHURBAŞKANI AKINCI’YA BİLİŞİM YASASI ELEŞTİRİSİ

Bağımsızlık Yolu Parti Meclisi Üyesi Celal Özkızan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Bilişim Suçları Yasası çerçevesinde erişim engeli talebinde bulunmasının kendileri için asla kabul edilemeyecek ve sessizce geçiştirilemeyecek bir durum olduğunu belirtti.

Özkızan konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı, eleştirilere rağmen yasayı Anayasa Mahkemesi’ne göndermemesi ve Meclis’e iade etmemesinden dolayı eleştirdi ve bunun hatalı bir adım olduğunu öne sürdü.

Özkızan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumsal muhalefetin çeşitli kesimlerinin bir araya gelerek Bilişim Suçları Yasası’nın ifade özgürlüğüne, kişilik haklarına, özel hayata, basın özgürlüğüne ve temel hak ve özgürlüklerine karşı taşıdığı tehlikeleri hep bir ağızdan dile getirdiği ve Bilişim Suçları Yasası’na karşı başta hukuksal yollar ve kamuoyunu aydınlatma olmak üzere çok çeşitli biçimlerde mücadele etmeye giriştiği böylesi bir dönemde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Bilişim Suçları Yasası çerçevesinde erişim engeli talebinde bulunması, bizler için asla kabul edilemeyecek ve sessizce geçiştirilemeyecek bir durumdur” dedi.

Bağımsızlık Yolu Parti Meclisi Üyesi Celal Özkızan, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yasa kapsamında erişim engeli talebinde bulunan ilk kişi olduğunu belirterek “Bu da, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu süreçte egemen kesimlerden yana tavır aldığını göstermektedir” iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın şikayet ederek “siyasi ve toplumsal hiçbir ağırlığı olmayan, Kıbrıs’ın kuzeyinde neredeyse hiç bilinmeyen, zaten çektiği her videoda her şeye küfreden ağzı bozuk ve seviyesiz bir şahsı ‘meşhur’ ettiği” öne sürülen açıklamada, seviyesiz, terbiyesiz, küfürbaz olsa da sıradan bir insana karşı dava açılmasının kabul edilemeyeceği iddia edildi.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Facebook Twitter Google+ Youtube

Kıbrıs Arena

DE-SA LTD.

İletişim: 0533 820 00 07
kibrisarena@gmail.com

Bizi takip edin :

Etiketler

AB ABD anastasiadis arıklı aşı bakanlar kurulu Covid-19 ctp DAÜ DSÖ döviz dünya Elektrik kesintisi erhürman ersin tatar eylem girne güney kıbrıs haber Hükümet ingiltere kaza kibrisarena KKTC Koronavirüs KORONAVİRÜS Kıbrıs kıbrısarena kıbrıs arena lefkoşa meclis oğuz pandemi polis salgın saner seçim SUCUOĞLU TATAR türkiye ubp VAKA vaka sayısı yangın ÖZERSAY

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Yeni Çalma Listesi Ekle