Pazar, Şubat 28, 2021
Kıbrıs Arena
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye
  • Oturum aç
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Kıbrıs Arena
Ana Sayfa Köşe Yazıları Deniz Gürgöze

Deniz Gürgöze yazdı: UBP artık çıkar partisi mi?

Ocak 5, 2021
içinde Deniz Gürgöze, Kıbrıs, Köşe Yazıları, Manşet
A A
0
Deniz Gürgöze yazdı: UBP artık çıkar partisi mi?

Demokrasi; siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimidir. Dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi’nde demokrasi şöleni yaşandı diyenlere bunu hatırlatmak isterim. UBP içerisinde yaşanan bu olay demokrasi değil, tamamen hazımsızlık olayıdır. Hazmedilemeyen bazı olaylar, vekil ve bakanlar tarafından sandığa yansıtıldı. Aslında bu bize parti disiplininin yerlerde olduğunu bir kez daha gösterdi.

UBP içerisinde hiç bu kadar entrika yaşanmamıştır. Aslında entrikadan öte bir takım çıkar çatışmalarının güç birliği ile yaşanan bu süreç, Resmiye Canaltay’ın Meclis Başkanlığınının reddedilmesi ile bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.

UBP’li vekil ve bakanlar, dün gerçekleştirilen Meclis Başkanı seçme eyleminde kozlarını paylaşmış ve tek aday olan Resmiye Canaltay’ı seçmeyerek kaosa oynamıştır. Görünen o ki hesaplaşmalar bitmemiştir. Özellikle son zamanlarda yaşananlardan sonra UBP’li vekil ve bakanlar kendi özgür iradesi ile bazı yönleri değiştirme kararı almışlardır.

Bu bir parti disiplinsizliği ve utançtır. Başbakan Ersan Saner’in parti içerisindeki gücünün sorgulandığı bu seçim şunu ortaya koymuştur ki Sayın Ersan Saner parti içerisinde tam anlamı ile etkin değildir. Parti içerisinde alınan önce ki kararları hiçe sayanlar, kişisel çıkarları doğrultusunda hareket etmiştir. Bu da bize gösteriyor ki bazı vekillerin ve bakanların hesaplaşma süreci de bitmemiştir, bitmeyecektir. Bugün baktığımız zaman bu ülkenin en büyük partisi olan UBP, artık bir takım kişilerin çıkarları yüzünden çizgisinden çıkmaya başlamıştır.

Ne üzücüdür ki bazı vekillerimiz ve bakanlarımız kullandıkları oyu fotoğraflama gereği duymuştur. Çok anlamsız bulduğum bu davranışın neden yapıldığını anlamak için çaba sarfetmeye gerek yok. Birileri fotoğraf çekerek daha sonra da oyunu yakmış olabilir. Bilindiği üzere 3 çekimser, 5 de geçersiz oy kullanılmıştır. 5 geçersiz oy da ‘’işte fotoğraf çektim tamamdır’’ demek değildir. Birileri bizim aklımızla oynarken herkesin de her şeyin farkında olduğunu bilmesi gerekir.

Etiketler: deniz gürgözekıbrısarenaköşe yazısı 5 ocak 2021
Facebook Twitter Google+ Youtube

Kıbrıs Arena

DE-SA LTD.

İletişim: 0533 820 00 07
kibrisarena@gmail.com

Bizi takip edin :

Kategoriler

Astroloji Aytaç Ali Baklacı Deniz Gürgöze Dünya Ediz Tuncel Ekonomi Gazete Manşetleri Hasan Küçük Köşe Yazıları Kıbrıs Manşet Sabahattin İsmail SAĞLIK sağlık Sinem Kaşifoğlu Spor Teknoloji TÜRKİYE Türkiye Video Yaşam

Etiketler

ABD Ali pilli aşı Covid-19 ctp DAÜ DENKTAŞ deprem doğu akdeniz DSÖ döviz dünya Elektrik kesintisi erhürman ersin tatar fransa girne GÜNEY KIBRIS güney kıbrıs haber ingiltere kibrisarena KKTC Koronavirüs Koronavirüs aşısı KORONAVİRÜS Kıbrıs kıbrısarena kıbrıs arena lefkoşa meclis pandemi pilli polis salgın saner seçim TATAR TÜRKİYE türkiye ubp vaka sayısı ydp ÖZERSAY çavuşoğlu

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Yeni Çalma Listesi Ekle