Cuma, Nisan 23, 2021
Kıbrıs Arena
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye
  • Oturum aç
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Kıbrıs Arena
Ana Sayfa Kıbrıs

KTÖS: “OKULLARIN GÜVENLİ ŞEKİLDE AÇILACAĞI KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ”

Temmuz 17, 2020
içinde Kıbrıs
A A
0
KTÖS : “CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR VAR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) okulların güvenli şekilde açılacağı konusunda endişeli olduğunu açıkladı.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil konuyla ilgili açıklamasında sendikanın okulların yeniden güvenli bir şekilde nasıl açılacağı ile ilgili öğretmenlere yönelik eğitim düzenlediğini, bilimsel bir araştırma çalışması yürüttüğünü ve  “COVID-19 Sonrası Okulların Yeniden Açılmasına Yönelik Rehber” hazırladığını dile getirildi.
“Eğitim Bakanlığı ile iki defa ‘Akademik Çalışma Takvimi’ toplantısı yapmamıza rağmen okulların yeni normal, kısmi pandemi ve tam pandemi süreçlerinde nasıl organize olacağı ile ilgili bilimsel bir veri tarafımıza sunulmamıştır” diyen Elcil, şöyle devam etti:
“KTÖS olarak, okulların ne zaman açılacağı meselesini değil, örneklerine bakarak açıldıktan sonra alınacak önlemleri konuşmamız gerektiği konusunda ısrarcıyız. Sürecin eğitim, sağlık ve güvenlik noktasında çok boyutlu olduğu ve alınacak önlemlerin uzun vadeli olması gerekeceğini görebiliyoruz.”
Elcil bu anlamda aşağıdaki adımlar Eğitim Bakanlığı tarafından ivedilikle atılmazsa, okulların sağlıklı ve güvenli bir şekilde açılacağı noktasında endişe taşıdıklarını kaydetti: 
“‘Eğitim Bilim Danışma Kurulu’ ivedilikle oluşturulmalıdır. Bakanlık, okulların açılması ile ilgili şeffaf olmalı, sık sık bilgi paylaşmalıdır.  Okullarda çocukların nasıl yönlendirileceği ile ilgili aile rehberi hazırlanmalıdır. Sosyal mesafe, hijyen kuralları, okul güvenliği ve sağlığının uygulanabilmesi için okul rehberi hazırlanmalıdır. Öğretim programları güncellenmeli, programlar pandemi süreci dikkate alınarak yeniden hazırlanmalıdır. Öğretmenin/öğrencilerin oryantasyonu ve psiko-sosyal hazır bulunuşu sağlanmalıdır. Çocuklar için yeni sosyal düzene uyum programları yapılmalıdır. Okullar uluslararası standartlara uygun olarak fiziki olarak hazırlanmalıdır. Çocukların birbirlerinden en az 2 metre mesafede oturacakları sınıf düzeni oluşturulmalıdır. Her çocuğa sınıf içinde 2,5 metre karelik alan ayrılarak oturma düzeni oluşturulmalıdır. 
Gerekli sağlık, hijyen ve güvenlik kitleri okullara temin edilmelidir.  Okul servisleri için sosyal mesafe, hijyen ve çocuk güvenliği rehberi hazırlanmalıdır. İhtiyaç halinde ek öğretmen ve eğitim çalışanı istihdam edilmelidir. Uzaktan öğretim sürecine ek bütçe ayrılmalı, okullara online eğitim altyapısı, ihtiyaçlı öğrencilere tablet ve internet erişimi sağlanmalı, öğretmenlere interaktif eğitim, iletişim becerileri ve video/simülasyon tabanlı içerik hazırlamaları için hizmet içi kurs düzenlenmeli, simülasyon tabanlı içerik üretmeli ve tüm bunları yönetecek uzaktan eğitim birimi oluşturulmalıdır. Bakanlık, eğitim sendikaları ve eğitim fakülteleri ile işbirliği halinde olmalıdır.”
Elcil açıklamasının ekinde, “pandemi dönemi ve sonrası eğitim” temalı bilimsel çalışmaya da yer verdi “Çalışmanın Eğitim Bakanlığı tarafından iyi okunmasını diler, okulların güvenli bir şekilde açılması için mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtiriz” dedi.

Etiketler: KKTCKORONAVİRÜSKTÖSOKULLARIN AÇILMASI
Facebook Twitter Google+ Youtube

Kıbrıs Arena

DE-SA LTD.

İletişim: 0533 820 00 07
kibrisarena@gmail.com

Bizi takip edin :

Kategoriler

Astroloji Aytaç Ali Baklacı Deniz Gürgöze Dünya Ediz Tuncel Ekonomi Foto Galeri Gazete Manşetleri Hasan Küçük Köşe Yazıları Kıbrıs Manşet SAĞLIK sağlık Sinem Kaşifoğlu Spor Teknoloji TÜRKİYE Türkiye Video Yaşam

Etiketler

AB ABD arıklı aşı bakanlar kurulu Covid-19 ctp DAÜ DENKTAŞ DSÖ döviz dünya Elektrik kesintisi erhürman ersin tatar eylem fransa girne GÜNEY KIBRIS güney kıbrıs haber ingiltere kibrisarena KKTC Koronavirüs KORONAVİRÜS Kıbrıs kıbrıs arena kıbrısarena lefkoşa meclis oğuz pandemi polis salgın saner seçim TATAR türkiye ubp VAKA vaka sayısı ydp ÖZERSAY çavuşoğlu

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Yeni Çalma Listesi Ekle