Perşembe, Mart 4, 2021
Kıbrıs Arena
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye
  • Oturum aç
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Kıbrıs Arena
Ana Sayfa Kıbrıs

SAĞLIK BAKANLIĞI COVID-19 İÇİN ALDIĞI YENİ KARARLARI AÇIKLADI

Ekim 19, 2020
içinde Kıbrıs
A A
0
”TOPLANTIDA TUTANAK TUTULMADI, GERÇEK DIŞI AÇIKLAMA YAPIYORLAR”

Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda ek tedbirler açıkladı.

Buna göre, Türkiye ve İngiltere’nin de arasında bulunduğu B grubu ülkelerden, en fazla 3 gün kalma şartıyla, karantina uygulaması olmaksızın ülkeye giriş yapılabilecek. Söz konusu kişiler test sonuçları çıkıncaya kadar otel ve merkezi izolasyonda bekleyecek.

Düğün, nişan, mevlit, cenaze törenleri pandemi kuralları çerçevesinde serbest olacak. Sinema, tiyatro, panayır, doğum günü, festival etkinlikleriyle ilgili açılma kararı ise 1 Kasım’a ertelendi.

Sağlık Bakanlığı adına Bakan Ali Pilli tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“20 Ekim 2020 tarihinden itibaren (20 Ekim 2020 dahil) B grubu ülkelerinden ülkemize giriş yapmak isteyen ve adada en fazla 3 gün kalacak kişiler, ülkeye girişte negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri ve girişte alınacak 2. PCR test sonuçları çıkıncaya kadar otel ve merkezi izolasyonda beklemek şartı ile karantina uygulaması olmaksızın ülkeye giriş yapabileceklerdir. Ancak otel rezervasyonu olan kişilerin test sonuçları çıkıncaya kadar tüm sorumluluğun otellerde olması kaydı ile otellerin anlaşmalı olduğu ve bu süreçte görev yapan taksi, minibüs ve otobüsler ile rezervasyon yaptırdıkları otel tarafından otele transferleri sağlanacaktır. Otel rezervasyonları olmayan diğer kişiler

PCR test sonuçları çıkıncaya kadar Bakanlığın belirlediği merkezi izolasyon yerlerinde bekleyeceklerdir. Sonuçları negatif çıkan kişilerin KKTC’de en fazla 3 gün kalmaları kaydı ile karantina uygulamalarından muaf tutulacaktır.

20 Ekim 2020 tarihinden itibaren (20 Ekim 2020 dahil) çalışma, eğitim ve sağlık nedeni ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçen kişilere ‘gelişigüzel’ (random) test yapılmaya devam edilecektir. Diğer sebeplerle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden ülkemize geçiş yapacak kişilerin son 3 gün içinde yapılmış ve negatif PCR test sonuçlarını sınır kapılarında ibraz etmeleri kaydı ile geçiş yapabileceklerdir. Ancak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden ülkemize geçen (çalışma, eğitim ve sağlık nedeni ile geçen kişiler hariç) ve 3 günden fazla KKTC’de ikamet edecek olan kişiler 7 gün süre ile merkez karantinada kalacaklardır. Bu sebeple ülkemize giriş yapacak ve 3 günden kısa süre ikamet edecek kişiler sınır kapılarında, hazırlanan taahhüt formunu dolduracaklardır. Formu dolduran kişiler taahhütlerine uymaması halinde haklarında cezai işlem başlatılacaktır. 

DÜĞÜN, NİŞAN, MEVLİT, CENAZE TÖRENLERİ PANDEMİ KURALLARI ÇERÇEVESİNDE SERBEST

Mevlit ve cenaze törenlerinin pandemi kuralları çerçevesinde 19 Ekim 2020 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir. 

Düğün ve nişan törenleri daha önce Komite tarafından alınan ve 28 Ağustos 2020 tarih Sayı:163 Resmî Gazete’de yayınlanan Düğünlerde uyulması gereken kurallar çerçevesinde 19 Ekim 2020 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir. 

Takım sporlarında olası Covid-19 vaka çıkması durumunda alınacak önlemlere dair kurallar karara bağlanmış olup Spor Dairesi Müdürlüğü’ne uygulama hususunda ayrıntılı bildirim yapılacaktır.

Sinema, tiyatro, panayır, doğum günü, festival etkinliklerin açılma kararının 01 Kasım 2020 tarihine kadar ertelenmesine karar verilmiştir.” 

Etiketler: COVİD-19kibrisarenaKKTCsağlık bakanlığı
Facebook Twitter Google+ Youtube

Kıbrıs Arena

DE-SA LTD.

İletişim: 0533 820 00 07
kibrisarena@gmail.com

Bizi takip edin :

Kategoriler

Astroloji Aytaç Ali Baklacı Deniz Gürgöze Dünya Ediz Tuncel Ekonomi Gazete Manşetleri Hasan Küçük Köşe Yazıları Kıbrıs Manşet Sabahattin İsmail SAĞLIK sağlık Sinem Kaşifoğlu Spor Teknoloji TÜRKİYE Türkiye Video Yaşam

Etiketler

ABD Ali pilli arıklı aşı Covid-19 ctp DAÜ DENKTAŞ deprem doğu akdeniz DSÖ döviz dünya Elektrik kesintisi erhürman ersin tatar fransa girne GÜNEY KIBRIS güney kıbrıs haber ingiltere kibrisarena KKTC Koronavirüs Koronavirüs aşısı KORONAVİRÜS Kıbrıs kıbrıs arena kıbrısarena lefkoşa meclis pandemi pilli polis salgın saner seçim TATAR türkiye ubp vaka sayısı ydp ÖZERSAY çavuşoğlu

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Yeni Çalma Listesi Ekle