Salı, Mayıs 17, 2022
Kıbrıs Arena
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye
  • Oturum aç
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Kıbrıs Arena
Ana Sayfa Teknoloji

ALZHEİMER TEŞHİSİNDE YENİ TEKNOLOJİ

Temmuz 14, 2020
içinde Teknoloji
A A
0
ALZHEİMER TEŞHİSİNDE YENİ TEKNOLOJİ

Günümüzde yaygın olarak karşılaşılan Alzheimer hastalığının teşhisi, hastalığın seyri ve tedavi süreci açısından büyük önem taşıyor.

Alzheimer hastalığının, nörofibriler yumak ve beta amiloid plak olarak isimlendirilen maddelerin beyinde birikmesi sonucu oluştuğunu kaydeden uzmanlar, yeni teşhis yöntemleriyle bu maddelerin tespit edildiğini belirtiyor. Amiloid PET isimli tomografi benzeri bir tetkik ile bu maddelerden biri olan amiloid plakların birikiminin var olup olmadığını kolayca gösterilebildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Celal Şalçini, “Amiloid plakların görünmediği durumlarda artık hastaya ‘Alzheimer hastalığın yok’ diyebiliyoruz” dedi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, Alzheimer hastalığına neden olan maddelerin beyinde birikiminin, Amiloid PET isimli tomografi benzeri bir cihaz yardımıyla tespit edilebildiğini kaydetti.Alzheimer hastalığının genelde ileri yaşlarda izlenen, orta ve genç yaşta da başlayabilen ilerleyici bir beyin hastalığı olduğunu kaydeden Dr. Celal Şalçini, “Alzheimer hastalığı belli belirsiz bir unutkanlıkla başlamakta ve aşikâr olana kadar sinsi bir şekilde ilerlemektedir” dedi. Maddelerin beyinde birikmesiyle oluşuyor.

Dr. Celal Şalçini, “Alzheimer hastalığı, nörofibriler yumak ve beta amiloid plak olarak isimlendirdiğimiz maddelerin beyinde birikmesi sonucu oluşmaktadır ve bu birikim Alzheimer Hastalığı aşikâr olmadan çok önce başlamaktadır. Alzheimer Hastalığında ve benzer bunamaların tanısında bu maddelerin beyinde birikiminin gösterilmesi gerekebilmektedir. Bu durumlarda beyin dokusundan örnek alınması veya omurilik sıvısı incelemesi yapılabilmektedir fakat her ikisi de girişimsel işlem olduğu için tercih edilmemektedir” dedi.

Alzheimer teşhisinde gelişen teknolojilerle beraber yeni tanı yöntemlerinin kullanıldığını belirten Dr. Celal Şalçini, “Yakın tarihte Türkiye’de kullanılmaya başlanan Amiloid PET isimli tomografi benzeri bir cihaz ile bu maddelerden biri olan amiloid plakların birikimi kolayca gösterilebilmektedir. Bu sayede unutkanlığı nedeniyle Alzheimer Hastalığı şüphesi olan ve aynı zamanda ailesinde Alzheimer Hastalığı olan bireylere Amiloid PET yapılmakta, amiloid plak izlenmemesi durumunda Alzheimer Hastalığı dışlanmaktadır” dedi.

Etiketler: alzheimerKıbrıs
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Facebook Twitter Google+ Youtube

Kıbrıs Arena

DE-SA LTD.

İletişim: 0533 820 00 07
kibrisarena@gmail.com

Bizi takip edin :

Etiketler

AB ABD anastasiadis arıklı aşı bakanlar kurulu Covid-19 ctp DAÜ DSÖ döviz dünya Elektrik kesintisi erhürman ersin tatar eylem girne güney kıbrıs haber Hükümet ingiltere kaza kibrisarena KKTC Koronavirüs KORONAVİRÜS Kıbrıs kıbrısarena kıbrıs arena lefkoşa meclis oğuz pandemi polis salgın saner seçim SUCUOĞLU TATAR türkiye ubp VAKA vaka sayısı yangın ÖZERSAY

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Ana Sayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Spor
  • Gazete Manşetleri
  • Künye

© 2020 Kıbrıs Arena - Web Design Mesarya Ajans.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Yeni Çalma Listesi Ekle