Yaşam

2021 yılının en iyi peyniri seçildi

Dünyanın en hoş peynirinin seçildiği yarışta, İspanya’dan yumuşak bir keçi peyniri ‘en iyi peynir’ mükafatını kazanmıştır

Beş kıtada 40’tan fazla ülkeden 4 bin 79 oyun kullanıldığı müsabakada, Quesos y Besos (Peynirler ve Öpücükler) ticari adını kullanan bir peynir üreticisinden Olavidia adlı peynir 103 oy alarak birinci sırayı aldı.

Fransız Fromagerie Berthaut tarafınca üretilen yumuşak bir peynir ise müsabakayı uzun mühlet birinci sırada götürmesine rağmen 98 oyla ikinci oldu.

İngiliz kurul Jason Hinds, oylamadan çabucak evvel paneldeki başka heyetlere keçi peynirinin “varlıklı, baştan çıkarıcı, kremsi bir dokuya” ve “yuvarlak ve sıcak bir tada” haiz bulunduğunu söylemiş oldu.

İspanya’nın kuzeyindeki Oviedo kentinden organizatörler tarafınca canlı gösterilen merasimde Hinds, gülümseyerek, “Yalnız onunla uyumak istedim” diye ekledi.

Kazanan peynir üreticisinin sahibi Silvia Pelaez, “İspanya’nın güneyinde, yaygın olarak ihraç edilen zeytinleriyle tanınan bir kent olan Jaen’de minik mütevazı bir peynir üreticisiyiz” dedi.

Resmi olarak Lacteos Romero Pelaez olarak malum peynir üreticisinin yalnızca altı çalışanı bulunduğunu da kelamlarına ekleyen Pelaez, “Günlük emeğin bir mükafatı var” dedi.

Keçi peynirinin ortasında heyetin gözüne çarpan siyah bir şerit bulunurken, yarış organizatörleri, peynirin ” sert ve beyaz bir kabuk (Penicillium camemberti) oluşturduğu ve zeytin çekirdeği külü ile olgunlaştırıldığını” söylemiş oldu.

Peynir mükafatlarını organize eden İngiltere merkezli Guild of Fine Food’un genel müdürü John Farrand, verdiği demeçte, başlığının “dünya şampiyonu peynir” bulunduğunu söylerken, “Jüriler onu dünyanın en iyi peyniri olarak görüyor. Yeni tacı var” diye konuştu.

KAYNAK: NTV

Diğer Haberler

Başa dön tuşu